Radiotherapie

Over Radiotherapie

Radiotherapie (bestraling) bij de behandeling van kanker wordt gegeven bij MAASTRO clinic. Dit is een zelfstandig bestralingsinstituut dat de bestraling van diverse kankersoorten voor patiënten in Limburg verzorgt. MAASTRO clinic ligt direct naast het Maastricht UMC+ en heeft een eigen ingang aan de Dr. Tanslaan 12 (tegenover het Ronald Mc. Donaldhuis) met eigen parkeergelegenheid voor patiënten die voor bestraling komen. Tevens is MAASTRO vanuit de Serrehal van het ziekenhuis via een overdekte loopbrug te bereiken. Op de website van MAASTRO is veel informatie beschikbaar voor patiënten, waaronder praktische informatie voor het eerste bezoek.

Voor de bestraling wordt gebruik gemaakt van röntgenstraling, die echter vele malen sterker is dan de straling die gebruikt wordt voor het maken van röntgenfoto's. Soms wordt ook een radioactieve bron gebruikt die in het lichaam dichtbij de tumor wordt aangebracht. Voorafgaand aan de eerste bestraling zijn uitgebreide voorbereidingen nodig, zoals beeldvorming (CT of PET-CT) of het vervaardigen van hulpmiddelen.

MAASTRO werkt samen met de ziekenhuizen in Maastricht, Heerlen, Sittard, Roermond, Weert en Venlo. Voor de regio Noord- en Midden-Limburg heeft MAASTRO een dependance in Venlo.

De medisch staf van MAASTRO clinic vindt u eveneens op de website: Het team van Radiotherapeuten.

 

 

Wat vindt u van deze pagina?